Wenduine

Wenduine

Wenduine is niet voor niets gekend als de prinses der badgemeenten. Deze familiebadplaats combineert de charme van de kleinschaligheid met de uitgebreide keuze aan toeristische faciliteiten. Met haar verkeersvrije, nieuw aangelegde zeedijk en rotonde, het prachtige brede zandstrand, het aangename winkelcentrum, de duinen, het bos en het hinterland leent Wenduine zich perfect tot een zorgeloze en boeiende vakantie. Er zijn voor vakantiegangers tal van mogelijkheden: zwemmen; wandelen, tennis, golf, mini-golf, fietsen, zeehengelen, paardrijden, windsurfen, ... Verder biedt deze badplaats alle mogelijkheden voor natuurrecreatie: tal van bewegwijzerde boswandelingen, polderfietstochten en ontspannende strand- en duinwandelingen.

Wenduine heeft vooral een familiaal karakter. Kinderen zijn van harte welkom. Ze kunnen er stoeien in de duinen, paardrijden, forten bouwen op het vier km lange fijnzandstrand. In het Wielingenbad kunt u naar hartelust zwemmen en is er ook een speciaal kinderbad. Een bezoekje aan de Spioenkop, de hoogste duintop van Wenduine gelegen op 31m boven de zeespiegel, zal jong en oud kunnen bekoren.  

Wenduine beschikt over een uiterst charmant winkelcentrum waar terrasjes en leuke winkeltjes nooit ver weg zijn. Vanaf de Paasvakantie tot en met september worden bovendien om de haverklap speciale activiteiten georganiseerd waarvan de inhoud kan worden geraadpleegd in de toeristische agenda van de gemeente De Haan-Wenduine die maandelijks uitgegeven wordt.

Verder is Wenduine uitstekend gelegen op amper een kwartier rijden van historische gemeenten zoals Brugge, Damme en Sluis.